در این مطلب قصد داریم به اینکه بروشور تاشو (چند لت) چیست؟ بپردازیم . بروشور به طور کلی وسیله است که توضیحات کلی درباره یک موضوع یا یک فرایند را ارائه کند، این توضیحات به شکل معمول با مجموعه ای از عکس ها همراه است.
بروشور معمولاً دارای جلد و فاقد فضای قابل توجه در عطف می باشد و به شکل متفاوت صحافی و ارائه می گردد.
از خصوصیات ویژه بروشور می توان به قابلیت تغییر ابعاد موقع ارائه و استفاده است. به این معنی که موقع ارائه یک بروشور، این امکان است که ابعاد آن 20×10 سانتی متر باشد اما موقع استفاده از آن، احتمال دارد ابعاد این کالا به 20×60 سانتی متر هم افزایش پیدا کند.
این خصوصیت به طراح اجازه خواهد داد حجم خیلی زیادی از اطلاعات را بدون ایجاد آشفتگی و ازدحام در محصول قرار دهند و به مخاطب ارائه دهد از طرفی بروشور به طور معمول به وسیله ی عامل توزیع به مخاطب عرضه می شود و معمولاً در کنار رقیب قرار ندارد. بردن بروشور به وسیله مخاطب این اجازه را خواهد داد تا وقت زیادتری نسبت به دیگر انواع گرافیک برای منتقل کردن پیام در اختیار داشته باشد.
بیشتر بخوانید:
نکته های اصلی و مهم در طراحی بروشور
از آن جا که بروشور در حکم یک نقشه راهنما در ارتباط با موضوع مورد توضیح می باشد ، توجه مخاطب نسبت به مطالب منعکس گردیده در آن هم زیادتر است. در عین حال با در نظر داشتن کم حوصلگی افراد در عصر رایانه و توقع انتقال سریع مطلب، بروشور زیادتر برای محصولات مصرفی و موضوعات خدمات ضروری می تواند جوابگو باشد. قطع متداول بروشور به شکل عادی حدود A4 و یا A5 است.
در توجیه کاربرد زیادتر این قطع، می بایست به دور ریز کمتر کاغذ اشاره کنیم. در غیر این صورت بسته به موضوع و مخاطب، حجم عناصر بصری (میزان تصاویر و نوشتار) اندازه و ابعاد آن، قابل تعریف و تعیین است. بروشور معمولاً به یکی از شکل های پایین طراحی و عرضه می گردد:
الف : بروشورهای لتی
ب : بروشورهای فرمی
پ : بروشورهای اسلیپ کیس
بروشورهای لتی، بروشورهایی می باشند که صفحه های آن بر روی هم تا می خورند و در انتها بروشور به شکل مجموعه ای از صفحه های تا شده در اختیار افراد قرار خواهد گرفت. خصوصیات اصلی این بروشورها اینگونه است که احتیاج به دوخت صفحه ها به همدیگر نداند و صحافی آن ها با خطوط تاخور انجام می گیرد. نحوه ی تا خوردن صفحات بر روی هم احتمال دارد به شکل رو به پشت باشد که در اینصورت بروشور، آکاردئونی می گویند.
حالت دوم تا کردن به این شکل است که یک صفحه بر روی صفحه کنار خود تا می شود، بعد 2 صفحه بر روی صفحه کناری تا می شوند و این حرکت در همان سمت تاخور اول ادامه پیدا می یابد. این بروشورهای لتی را می توان دربی یا تودلی هم گفت. در حالت آکاردئونی پهنای لت ها به شکل معمول هم اندازه مشخص می گردند اما در حالت تودلی به طور معمول لت هایی که بر روی لت دیگری تا می گردند در پهنا کمی کوچک تر تعریف می گردند، این امر به علت ممانعت از قوس برداشتن و به اصطلاح شکم کردن بروشور موقع تا خوردن و بسته شدن است.
مطلب مرتبط:
برای طراحی بروشور خلاقانه و متفاوت این 8 نکته را باید رعایت کنید