نکاتی که در غرفه سازی باید در نظر داشت

فرق بین چاپ دیجیتال با چاپ افست چیست؟
جولای 30, 2018
طراحی غرفه و غرفه سازی شرکت آرته چاپ |آرته دیجیتال
چاپ کاتالوگ و نکات مهم آن
جولای 31, 2018

نکاتی که در غرفه سازی باید در نظر داشت

در این مطلب می خواهیم در مورد نکاتی که در غرفه سازی باید در نظر داشت توضیحاتی را برای شما ارائه کنیم . ما در اینجا سعی داریم در مورد مواردی همچون انتخاب کردن طراح،آشنایی طراح با جزییات کار طراحی و ساخت غرفه و … بپردازیم. پس در ادامه همراه ما باشید.

نکاتی که در غرفه سازی باید در نظر داشت

نکاتی که در غرفه سازی باید در نظر داشت

انتخاب کردن طراح

انتخاب طراح از وظایف مهم شرکت کنندگان در نمایشگاه می باشد و با توجه به نوع نمایشگاه های قابل برگزاری در جهان و خصوصا کشور ما( عمومی، تخصصی، اختصاصی، اکسپو و فروش ) و تنوع کالاهای مربوطه باید دارای تجربه ی کافی و ویژگی های از قبیل:

دارای ذهنیت نمایشگاهی باشد.

ترجیحا دکوراتور و طراح صحنه نیز باشد.

خوش فکر و خوش ذوق و دارای سلیقه باشد.

دارای تجربه و سابقه مناسبی در طراحی غرفه های نمایشگاهی باشد.

با تفکر شرکت کننده (مدیر غرفه) همراه باشد.

طراح در هنگام طراحی باید از خود بپرسد آیا آنچه را که طراحی میکند، می سازد و یا به نمایش می گذارد، شرکت را در رسیدن به اهداف خود رهنمون می نماید؟

لازم به ذکر است که اگر طراح یا طراحان در کار خود از سابقه، تخصص و تجربه کافی برخوردار نباشند تاثیرات منفی کارشان با توجه به زمان محدود برگذاری نمایشگاه ها جبران ناپذیر خواهد بود. چرا که طراحی و ساخت غرفه تلفیقی از فن و هنر است و از اصولی اساسی پیروی می کند که طراح باید از یک سو با دقت و ظرافتی خاص و با رعایت اصول ایمنی، تجهیزات و نیازهای فنی غرفه مانند آب، برق،استند های نمایشی و… را تامین کرده و از سوی دیگر عوامل بصری، روانی، زیبا شناسی و فرهنگی را در طراحی خود استفاده کند تا تاثیر گذاری این طراحی به حداکثر برسد.

آشنایی طراح با جزییات کار طراحی و ساخت غرفه

طراح غرفه هنگام طراحی ساخت غرفه باید به ریزه کاری های زیادی توجه داشته باشد. پس از انتخاب طراح، مدیر غرفه یا مسئول نمایشگاه باید جزئیات کار و نیاز های شرکت از غرفه را برای او تشریع کرده و اطلاعات ذیل را در اختیار او قرار دهد:

مشخصاتی دقیق کالاهای مورد نمایش در غرفه ( مانند وزن، ابعاد، رنگ و …)

تعداد افراد حاضر در غرفه حین مدت نمایشگاه

نحوه استقرار کارکنان و وظایف هر کدام از حاضرین

محل استقرار تجهیزات جهت ارائه و نمایش کالا ها و خدمات

تعداد بازدید کنندگانی که همزمان می توانند از غرفه بازدید کنند یا مذاکره داشته باشند.

تعداد مدعوین یا میهمانان خاص غرفه

فضای مورد نیاز برای انبار کردن یا نگه داری کالاها و تجهیزات اضافه در غرفه

اطلاعات لازم در مورد برق، آب، تلفن، اینترنت و سایر خدمات مورد نیاز غرفه

قوانین و مقررات سازمان برگزار کننده نمایشگاه

عوامل موثر در طراحی غرفه نمایشگاهی

چندین مورد در طراحی غرفه نقش موثر دارند که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

موقعیت شرکت در رابطه با بازار و رقیبان حاضر در نمایشگاه

ویژگی های اقلیمی و فرهنگی محل برگزاری نمایشگاه

تعدد کالاهای مورد نمایش ( با پرهیز از ازدیاد بیش از حد کالا )

بودجه ی اختصاص یافته برای طراحی و ساخت غرفه

تناسب غرفه با اهداف شرکت

انتقال پیام مورد نظر یا احساسی که باید در ذهن بیننده ایجاد شود

نکاتی مهم در طراحی غرفه

در طراحی و ساخت یک غرفه موارد زیر باید مورد توجه طراح یا طراحان قرار گیرد:

سادگی و راحتی در ارائه طرح

مسائل فنی مانند نور، رطوبت، مسیر ورود و خروج بازدیدکنندگان، مقاومت کف غرفه، ارتفاع غرفه و …)

تمایز غرفه مورد نظر نسبت به سایر غرفه های حاضر در نمایشگاه

رعایت فضای مورد نیاز و اختصاص فضایی مناسب به منظور مذاکره، نمایش کالا و …

رعایت تناسب وسعت غرفه نسبت به دیگر غرفه های حاضر در نمایشگاه

موقهیت و محل غرفه در نمایشگاه

در صورت داشتن حق انتخاب جا در نمایشگاه، انتخاب معقول همسایگان مجاور

محدودیت های طراحی و ساخت

هر طراح در حوزه کار خود، چه در طراحی و چه در ساخت، با عوامل محدود کننده ای روبروست که آزادی عمل را از او سلب می کنند. از مهمترین عوامل محدود کننده هزینه ای است که شرکت غرفه دار برای طراحی و ساخت غرفه در نظر گرفته است. همچنین عوامل دیگر عبارتند از:

میزان مجاز باری که هر شرکت غرفه دار می تواند در کف سالن نمایش قرار دهد

میزان ارتفاع مجاز که توسط نمایشگاه یا سازمان دهنده غرفه ها تعیین می گردد

ابعاد قسمتی که غرفه در آن ساخته می شود

تعداد کارکنان حاضر در غرفه

وجود موانع فیزیکی ( مانند ستون، پله و …) در محل غرفه

موقعیت غرفه در سالن، راهرو‌ و کل نمایشگاه

امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای طراحی و ساخت غرفه

همانگونه که قبلا بیان شد طراحی و ساخت غرفه تلفیقی است از فن و هنر، لذا وسایل مورد نیاز برای این کار نیز به گونه ای فنی و هنری خواهند بود. امکانات لازم برای طراحی و ساخت غرفه مواردی از قبیل آب، برق، لوازم صوتی و تصویری، تجهیزات اداری، وسایل تزئینی و وسایل رفاهی و پذیرایی است که در غرفه مورد استفاده قرار می گیرد. در خصوص مسایل فنی کالاها و دستگاه های نمایشی از نظرات مشورتی مدیران و مهندسان و کارشناسانی که مسئول نمایش یا معرفی کالا می باشند استفاده می گردد که از غرفه ای به غرفه دیگر و با توجه تنوع کالایی و خدماتی هر شرکت با شرکت دیگر فرق می کند ولی نحوه چیدمان، نور پردازی، رنگ مورد‌ استفاده در. طراحی ها و مسائل گرافیکی که جنبه هنری دارند توسط دکوراتورها انجام می گیرد. در این خصوص می توان به موارد زیر اشاره نمود.

رنگ: رنگ ها از عوامل مهم در جذب مخاطب هستند و در ذهن ها باقی می مانند. وسایل و تجهیزات و مبلمان و لوازمی که در غرفه مورد استفاده قرار می گیرند باید از رنگ و کیفیت ظاهری مناسبی برخوردار باشند. استفاده از رنگ های گوناگون در غرفه و چیدمان تجهیزات و لوازم باید همخوانی لازم را با یکدیگر و با موضوع اصلی نمایش غرفه داشته باشد. در استفاده از رنگ ها باید خصوصیات فرهنگی و عمومی محل نمایش و تاثیر روانی آنها در بر روی بازدید کنندگان و افراد غرفه را در نظر داشت. استفاد از رنگ های گرم و شاد در غرفه جلب توجه بیشتری خواهد کرد اما در نمایش کالاها و خدمات تطابق رنگ با نوع کالا اثر بخش تر خواهد بود. برای مثال استفاده از رنگ قرمز برای کالاهای گرمازا و رنگ آبی برای کالاهای سرمایشی سفارش می شود.

نور: نور نیز همانند رنگ از عوامل مهم برای جذب مخاطب می باشد. با نورپردازی مناسب و خلاقانه می توان جذابیت غرفه را افزایش داد. با نورپردازی مناسب خصوصا نور ملایم می توان فضایی آرام بوجود آورد و یا فضای آرام درون غرفه را از فضای شلوغ بیرون متمایز نمود. اگر چه در بخش هایی از درون غرفه می بایست نوری متفاوت تر و با شدتی بیشتر و رنگ هایی مشخص تر استفاده نمود. استفاده از رنگ های متنوع در نور پردازی توصیه نمی گردد زیرا ممکن است توجه مخاطب را از کالا به سمت دیگری منحرف کند. در امر نورپردازی با توجه به تاثیرات متفاوت نورهای مختلف باید تاثیرات روحی و روانی و میزان تولید گرما و نکات امنیتی استفاده از آنها را مد نظر داشت. در پردازش نور باید دقت نمود که بیننده دچا رخیرگی نشده و از زوایای متفاوت بتواند کالا یا دستگاه و یا خدمات مورد نظر را به طور مناسب مشاهده کند. در نورپردازی از لامپ ها و پرژکتورهایی با قابلیت های تولید نور زرد، نور آبی و … و فیلترهای مختلف استفاده میگردد که هر کدام خصوصیات و کاربرد های خاص خود را دارند و با توجه به نوع کالا و دستگاه و نوع نمایشگاه متفاوت خواهند بود.

وسایل صوتی و تصویری: استفاده صحیح از وسایل صوتی و تصویری علاوه بر بالا بردن جذابیت غرفه برای مخاطبان می تواند اطلاعات مناسب و کاملی در اختیار آنها قرار دهد و نیاز به مذاکرات طولانی و بیان تمام مسائل در غرفه نخواهید بود. از این لوازم می توان در نمایش کالاهایی که امکان نمایش در غرفه و نمایشگاه را نداشته اند نیز استفاده گردد. ارائه ویدئو هایی از سوابق اجرایی در بخش تولید و خدمات شرکت نقش مهمی در اثر بخشی مذاکرات خواهد داشت.

گرافیک: با بهره گیری از این علم می توان پیام مورد نظر شرمت و یا اهداف مشارکت در نمایشگاه را به بیننده انتقال داد. طرح های ساده و واضح اثر بخشی بالاتری دارند و از سردرگم و خسته شدن بازدید کنندگان جلوگیری می نماید. در این بخش ارائه اطلاعات باید به موارد ضروری منحصر گردد.

انتخاب پیمانکار ساخت

در بسیاری از موارد پیمانکار ساخت را خود طراح با توجه به شناخت از توانمندی اجرای طرح مورد نظر معرفی می کند و نظارت بر کار را به عهده می گیرند. در هرصورت مدیر غرفه یا مسول نمایشگاه با توجه به داشتن مسئولیت نهایی کار باید اطمینان حاصل کند که پیمانکار به درستی کار ساخت غرفه را با توجه به قوانین نمایشگاه و همچنین بودجه مقرر برای غرفه و همچنین خواسته های طراح انجام می دهد.

مطلب مرتبط:

غرفه سازی چیست؟

طراحی غرفه و غرفه سازی نمایشگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *